onsdag den 7. november 2018

Piger spiller da ikke fodbold? 🤨🤔




Vi har talt om kønsforståelse i forbindelse med det pædagogiske arbejde, da vi har taget hul på vores 2. modul, Køn, seksualitet og mangfoldighed, i undervisningen har vi arbejdet med kønsforståelser. Vi synes det var spændende, derfor har vi valgt at skrive en blog om kønsforståelse vist via dialog og teori.
Biologisk tilgang
Fokuserer på køn som et biologisk fænomen, hvor de fysiske kønstræk definerer kønnet, f.eks. hormoner, kromosomer, genitalier eller forskelle i fysisk styrke eller hjernens anatomi. Bygger på en eksistentialistisk tilgang til køn, hvor alle fødes med en essens/en indre kerne fra naturens side.
Socialisationsteoretisk tilgang
Vægter, hvordan samfundsmæssige strukturer er medbestemmende for menneskers kønssocialisering.
Man er optaget af at udligne kønnets muligheder og ikke at bevare dem, man er interesseret i at alle børn får alle erfaringer!
Konstruktionistisk tilgang
Køn forstås som en social konstruktion, der tillægges betydning gennem den sociale interaktion mellem mennesker samt det sprog, der bidrager til at skabe forståelsen af køn. Kønnet bliver italesat gennem sproget og er formbart gennem hele livet.


I den konstruerede fiktive samtale herunder, kan I læse en dialog mellem 2 pædagoger, med hver deres kønsforståelse. De sidder og taler sammen om en aktivitet på personalestuen med en kop sort kaffe.

Eva er en pædagog der repræsenterer den biologisk kønsforståelse.  
Bente repræsenterer derimod den socialistisk kønsforståelse.

Eva:
Skulle vi ikke planlægge en aktivitet for børnene? Jeg synes vi skulle tage drengene med ud på fodboldbanen og spille noget fodbold!⚽️ Det ville de helt sikkert synes var sjovt!🤷🏽‍♀️

Bente:
Men hvad så med pigerne, tror du ikke at de vil med?⚽️🏃🏼‍♀️

Eva:
Ej de vil nok hellere lave nogle perleplader og lave smykker eller måske lege med dukker?🙋🏼‍♀️

Bente:
Tror du ikke at de skal udfordres lidt og prøve nye aktiviteter af?⛹🏼‍♀️ Pigerne skal vel også have mulighed for at prøve noget nyt! De ville sikkert også synes det det var sjovt at komme med ud og spille fodbold?

Eva :
Jamen har vi sådan nogle drenge-piger?
Bente :
Drengepiger?? Ej men de kan vel også synes det er sjovt selvom de er piger?? ik?🤨

Eva :
Jooo… men det er da lidt specielt ?

Bente :
Vi kunne også spørge børnene?🗣

Eva :
Jooo, men så vælger alle drengene jo bare fodbold, klatre i træer, krig og drengelege, og pigerne vil blive inde og lege stille pige-lege. Børnene har jo kønsbaserede interesser eftersom de har forskellige køn fra naturens side.

Bente :
Vi skal bare passe på med at dele dem op efter køn, da vi jo skal huske, at vi skal give både drenge og piger lige muligheder for erfaringer, så kunne vi jo alle sammen spille fodbold i dag og lægge perleplader i morgen?

Læg især mærke til at de på hver deres måde italesætter kønnene og aktiviteterne ved fx at bruge udtryk som drengelege og pigelege og drengepiger mm., som hører under den konstruktionistisk kønsforståelse, hvor kønnet formes gennem sproget. Hvis pædagogerne italesætter f.eks. begrebet ‘drengelege’ foran børnene, vil børnene hurtigt internalisere forventningerne og pigerne vil muligvis ikke have et ønske om at lege disse lege.

Kilde: Brønsted L.B. & Canger T; 2016: Kønsforståelser I: Køn pædagogiske perspektiver Samfundslitteratur (kap.2)   

1 kommentar:

  1. Hej, jeg hedder "Inger Pedersen" Jeg er fra Danmark. Jeg var gift i 9 år med Oscar. Ting begyndte at blive grimt, og vi havde kampe og argumenter næsten hver gang på grund af min manglende evne til at føde ham et barn. Min mand pludselig begyndte at sove ude og give forskellige undskyldninger for, hvorfor han ikke kan komme hjem. Han begyndte at have anliggender med andre kvinder uden for at overveje, hvordan jeg vil have det.

    Hele min verden blev knust, og det ser ud til, at jeg mistede den eneste person, jeg nogensinde virkelig har elsket. Oscar var min bedste ven, min soulmate, min Superhelt og min hjerteslag, men han ser ikke længere noget godt i mig. Det blev værre på et tidspunkt, at han anmodede om skilsmisse ... Jeg prøvede mit bedste for at få ham til at skifte mening og blive hos mig, men al indsats var nytteløs. Jeg bønfaldt og prøvede alt, men stadig, intet virkede.

    Gennembruddet kom, da nogen introducerede mig for denne vidunderlige, store stavebeslag, der til sidst hjalp mig med ... Jeg har aldrig været tilhænger af ting som dette, men besluttede bare at prøve modvilligt, fordi jeg var desperat og havde intet valg ... Han holdt specielle bønner og brugte rødder og urter ... Inden for 2 dage ringede han til mig og var ked af alt det følelsesmæssige traume, han havde forårsaget mig, han flyttede tilbage til huset, og vi fortsætter med at leve lykkeligt. hvad et vidunderligt mirakel Baba Egbe gjorde for mig og min familie. Den gode nyhed er Oscar, og jeg er nu tilbage sammen og lever lykkeligt, og vi er blevet velsignet med tre børn, to drenge og en dejlig pige efter 9 år med barnløshed. Han hjalp mig også med at løse mit gigtproblem, som jeg har beskæftiget mig med i årevis

    Jeg har introduceret ham for en masse par med problemer overalt i verden, og de har haft gode nyheder ... Jeg er overbevist om, at nogen derude har brug for hans hjælp. For hurtig hjælp af enhver art, kontakt Baba Egbe nu via hans e-mail: babaegbetemple@gmail.com eller WhatsApp ham på +2347013499818

    SvarSlet

🧗📚🖌VALGMODUL🖌📚🧗

Vi har fra d. 26/11 været fordelt på tre forskellige valgmoduler, der har været syv at vælge imellem og her i studiegruppe har vi haft tr...