tirsdag den 18. september 2018

Bloggere? Skulle vi ikke være pædagoger!?🤨

I forhold til de teorier vi har læst om under emnet “Medie og digital kultur”, kom vi til at tale om vores forskellige reaktioner, da vi fik at vide vi skulle skrive en blog.

Vi reflekterede i gruppen over, hvordan vi hver især reagerede på opgaven om blogindlæg. Vi blev hurtigt klar over, at vi var meget forskellige i vores reaktioner.
I forbindelse med vores reaktioner har vi i undervisningen lært teori, som passer på vores refleksioner og tanker bag vores reaktioner.
Vi har læst ”Når modstand bliver til medløb i implementeringsprocessen” (s. 31-35) i ”Implementering af Tablets som supplement og alternativ kommunikation” af Lisbet Nielsen og Thomas Waring Stubben, SL ́s vidensbank, 2017 hvori C. Otto Scharmers teori om skepsis bl.a. findes.
Heri beskriver Scharmer, at en naturlig reaktion hos mennesker, som præsenteres for et nyt tiltag i en i forvejen travl hverdag, er en naturlig skepsis og denne kan med tiden udvikle sig til en decideret modstand mod forandring, hvis ikke skepsissen imødekommes og høres. Hans teori er udarbejdet med henblik på alle forandringsprocesser, hvor vi finder, at teorien stemmer overens med vores reaktioner ift. hans begreber Voice of Judgement, Voice of Cynicism og Voice of Fear. Herunder i skemaet er en oversigt over de tre indre stemmer og hvad de står for og i højre kolonne har vi givet eksempler på vores reaktioner, da vi blev introduceret til blogging.


Der var en af os, der havde en mere optimistisk tilgang, som ikke oplevede samme skepsis (de tre indre stemmer). Tankerne hos denne person lød mere på: ”det skal nok gå, når vi får rammer og strukturer forklaret” og ”vi er jo sammen om det og finder ud af det i fællesskab”.
Hvordan undgår man så modstanden mod forandringer?🤔
Som der også står nederst i skemaet “må man skabe et rum hvor disse stemmer kan blive italesat og hørt for at undgå disse skeptiske stemmer i at udvikle sig.” Dette er lykkedes for os, idet vi nu har en positiv indstilling til opgaven. Men hvordan kom vi så hertil? Der er bred enighed om, at vi individuelt fandt roen og trygheden ved opgaven, da vi i vores gruppe snakkede om blog-samarbejdet og dermed fik skabt vores egne rammer.

1 kommentar:

  1. God og overskuelig blog - nem at læse.
    Rigtig fint, at I tager udgangspunkt i en teori og kobler jeres egen erfaring på, da dette viser jeres forståelse af teorien godt.
    Vi kunne godt have brugt lidt mere uddybelse af, hvordan man undgår de skeptiske stemmer udvikler sig til modstand.

    Kunne man have uddybet det sidste afsnit og underbygget med noget mere teori?




    SvarSlet

🧗📚🖌VALGMODUL🖌📚🧗

Vi har fra d. 26/11 været fordelt på tre forskellige valgmoduler, der har været syv at vælge imellem og her i studiegruppe har vi haft tr...